Saturday, June 22, 2013

Αποτελέσματα και βραβεία διαγωνισμού

Στις 2 Ιουνίου 2013, η 5-μελής κριτική επιτροπή επέλεξε τις 3 καλύτερες φωτογραφίες από όσες υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον διαγωνισμό φωτογραφίας του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.

Η Νένα Ρήγα, πρόεδρος του Συλλόγου, ο Νίκος Σμαραγδής, Διευθυντής Φωτογραφίας, η Δάφνη Λιαναντωνάκη, εικαστικός και εκπαιδευτικός, η Ματρώνη Δικαιάκου, δημοσιογράφος αναπληρώτρια γραμματέας του Συλλόγου και ο Θεολόγος Γρύλλης, ερασιτέχνης φωτογράφος,που έχει καταγράψει με τον φακό του κάθε σπιθαμή της ρεματιάς εξέτασαν με προσοχή όλες τις φωτογραφίες.

Μας κέρδισαν:

1) η πεντάτοξη γέφυρα για την ασπρόμαυρη ευαισθησία της που ένωσε το άρτι αναδειχθέν μεγαλόπρεπο μνημείο με τη φύση και δη το νερό, που εδώ αστράφτει, του κ. Σπύρου Τρίγκου



2) Ο παράδεισος της μικρούλας όπως αποτυπώθηκε σ' αυτόν τον γοητευτικό, σχεδόν μυστηριακό "διάλογο", της κας Δάφνης Συμιγιάννη




3) Ο ανοικτός ορίζοντας και το -θαρρείς- αμόλυντο τοπίο που φωτογραφημένο μέσα από το ίδιο το νερό δυσκολευτήκαμε να το αναγνωρίσουμε στην μεγαλοσύνη, που του αναγνωρίζει αυτή η "γωνία"της κας Μαίρης Δημητρίου.




Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους τους συμμετασχόντες στο διαγωνισμό  φωτογραφίας, για την ευαισθησία με την οποία αποτύπωσαν στιγμές της Ρεματιάς μας  και έκαναν την επιλογή  ένα πραγματικά δύσκολο έργο για την επιτροπή, και έχει τη χαρά να δωρίσει  στον πρώτο νικητή  το βιβλίο «Το δέντρο της Ζωής», μια εξαιρετική από κάθε άποψη έκδοση του Υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο παραχώρησε  το μέλος του Δ.Σ. αρχαιολόγος κ  Βούλα Καλλιώδη. 

Στις  δεύτερη και τρίτη νικήτρια χαρίζουμε  από ένα αντίτυπο του παιδικού βιβλίου «ο θησαυρός της Ρεματιάς» και ένα άλμπουμ με όλες τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν.


Όλες οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε  προσεχείς εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

No comments:

Post a Comment